Blue series

Het is heerlijk en frustrerend om weer te schilderen. Het begin en eind zijn het leukst. Daar tussen in zit ik vast, gebeurt er niets, heb ik geen idee waar ik mee bezig ben en overweeg ik dagelijks om te stoppen.

Inmiddels ben ik een beetje gewend aan het proces en ga gewoon maar door tot er iets gebeurt.

Gaandeweg kom ik ook patronen tegen. Zo heb ik een voorliefde voor donker en voor blauw. Ik probeer wel eens uitstapjes, maar dat voelt erg oncomfortabel. Zo heb ik geëxperimenteerd met paars. Daar heb ik uiteindelijk toch maar blauw overheen geschilderd. Ik heb ook geëxperimenteerd met lichte kleuren zoals wit en geel. Die heb ik uiteindelijk toch ook maar donker gemaakt.

Op het moment ben ik bezig met een donkergroen schilderij en een lichtblauw schilderij. Het donkere in het groen en blauwe in het licht maakt het oncomfortabele gevoel enigszins draaglijk.

Blue series I | 2019
Acryl op doek | 120 cm x 100 cm