Over

Hallo!

Welkom op mijn website, of eigenlijk, mijn portfolio. Omdat ik verschillende dingen doe, bied ik ook verschillende dingen aan.

Ik heb Film- en Literatuurwetenschappen gestudeerd (BA), Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie (BA) en werk al ruim 12 jaar in de zorg als kind en jeugd begeleider. Sinds een aantal jaar werk ik ook met volwassenen als ambulant psychiatrisch hulpverlener. Daarnaast ben ik 6 jaar werkzaam geweest als (kunst) docent. Ik vind zowel het onderwijs als de zorg fantastisch werk en ben daarom afgelopen jaar gestart met een master Schoolpsychology om beiden te kunnen combineren.

Tijdens mijn werk met mensen kom ik erachter hoe belangrijk het is om in gesprek emoties vorm en kleur te geven, hoe mensen behoefte hebben aan visualiseren, metaforen en hun handen gebruiken om hun innerlijke wereld uit te drukken. Met kinderen gaan er deuren open wanneer je dingen met ze maakt of laat groeien. Ze worden rustig als ze met hun handen mogen werken, als ze kunnen kijken naar wat jij maakt of als je met een penseel rondjes draait in hun handpalm. Ook met lesgeven werkt alles beter wanneer er aandacht wordt gegeven aan beeld en kleur en leerlingen ruimte krijgen om zichzelf uit te drukken. Expressie is noodzakelijk voor ons allemaal. Alles wat ik doe en hoe ik het doe is een wisselwerking tussen mens en maken. In zowel onderwijs als zorg gaat het ook altijd om een stukje vormgeving van jezelf; iets vinden, iets zien, iets kneden, op een andere manier kijken, op een andere manier denken. Reflectie en intuïtie spelen daarbij een grote rol.

Op de Willem de Kooning Academie kwam ik erachter dat ik ook zelf dingen wilde maken. Los van de kindertekeningen, versjes en toneelstukjes die ik vroeger maakte had ik er nooit bij stil gestaan dat dit iets is wat ik echt kon doen. Daarom ben ik een aantal jaar geleden gewoon maar boekjes gaan schrijven. Dat vond ik heel spannend. In de afgelopen jaren ben ik ook weer gaan schilderen en tekenen. Het is een reflectie op wat ik allemaal meemaak met mensen en patronen die ik ontdek in het gevoelsleven en gedrag van mensen. Mijn boekjes zijn te koop bij Bravenewbooks.nl en andere online boekwinkels. Mijn schilderijen zijn te koop via exto.nl. Natuurlijk kun je ook persoonlijk een bestelling plaatsen. De schilderijen zijn sinds kort beschikbaar voor bruikleen en het is altijd mogelijk om langs te komen en eens rond te kijken. 

Mocht ik iets voor je kunnen betekenen, neem vooral contact met me op. Ik denk graag met je mee.

Hopelijk tot een keer ziens!