In de trein

Voorwoord

Deze gedichtenbundel is een reconstructie van materiaal wat ik heb gemaakt in de tijd dat ik studeerde. Een periode van ontdekking en confrontatie en nog niet weten wie je bent of wil zijn. Volwassen worden is niet makkelijk. Kiezen overigens ook niet. Ik volgde verschillende studies en was veel en vaak onderweg met de trein. Het was  vanzelfsprekend om de trein als achtergrond te gebruiken voor deze gedichtenbundel. Het vormt een prachtige metafoor voor het proces van volwassen worden, stilstand en beweging. 

Wanneer ik een boek lees hoop ik iets te herkennen en iets te vinden. Mijn wens is om die ervaring te kunnen creëren met de boeken die ik maak.

‘Soms fantaseer ik hoe het zou zijn als ik nooit uitstap. Voor altijd de beweging van de trein. Nooit meer ergens aankomen, altijd tussenin. Totdat tussenin plaats van bestemming wordt. Zonder dat ik dat wil. Het is wat ik niet wil en ik zou er niet aan ontkomen.’

Nederlandstalig | Paperback
ISBN 9789402182996 | Tekst & Beeld

Te koop via Bravenewbooks.nl en andere online boekwinkels.

 

Geef een reactie